დაარსების დღიდან 1980 წელს, Herbalife-ი თავის მისიად მიიჩნევს ცხოვრების უკეთესობისკენ შეცვლას, დაბალანსებული კვებისთვის ხარისხიანი პროდუქტების წარდგენის საშუალებით

შეიტყვეთ მეტი თითოეულ განყოფილებაში!
გამოიწერეთ ჩვენი გვერდები Instagram-ში!

რატომ Herbalife-ი?

# 1 ბრენდი


Herbalife-ი არის საერთაშორისო კომპანია, რომელიც უკვე 40 წელია, რაც აუმჯობესებს ადამიანების ცხოვრებას და წარმოდგენილია მსოფლიოს 94 ქვეყანაში. რა განაპირობებს იმას,რომ Herbalife-ი არის # 1 * ბრენდი? წონის კლების ეფექტური პერსონალური პროგრამები? თუ ფასდაუდებელი გამოცდილება დაბალანსებული რაციონის შედგენაში? ეჭვგარეშეა, ეს ყველაფერი წარმოადგენს Herbalife– ის განუყოფელ ნაწილს, მაგრამ უპირველეს ყოვლისა, Herbalife-ი -ეს ადამიანებია. ადამიანები, რომლებიც ზრუნავენ პროდუქციის ხარისხზე, ადამიანები, რომლებსაც სურთ უკეთესი სამყარო შექმნან.

შეიტყვეთ მეტი იმის შესახებ, თუ რატომ არის Herbalife-ი # 1 მსოფლიოში. *

* 2017 წელს წონის კლებისთვის განკუთვნილი პროდუქტების კატეგორიაში, Euromonitor Consumer Health 2018-ის მონაცემების მიხედვით.

რატომ Herbalife-ი?

პროდუქციის მაღალი ხარისხი


ყოველდღიურად ჩვენი კლიენტები მიირთმევენ 4,8 მილიონზე მეტ Herbalife-ის პროტეინების კოქტეილს! წარმოება, რომელსაც შეუძლია უზრუნველყოს ადამიანები პროდუქციის ასეთი მოცულობით, საჭიროებს მუდმივ მონიტორინგს.

Herbaife Nutrition-ი ასევე არის დიეტური / საკვები პროდუქციის მწარმოებელთა ასოციაციების, საერთაშორისო ალიანსის (IADSA), დამფუძნებელი.

ეს დასტურდება კომპანიის მონაწილეობით მრავალ სამრეწველო, სავაჭრო და საზოგადოებრივ ორგანიზაციებში: მსოფლიოს პირდაპირი გაყიდვების ასოციაცია, რუსეთის პირდაპირი გაყიდვების ასოციაცია, СРО (ბიოლოგიურად აქტიური საკვები დანამატების მწარმოებელთა კავშირი), AEB (ევროპული ბიზნესის ასოციაცია), დიეტოლოგთა და ნუტრიციოლოგთა ეროვნული ასოციაცია (НАДН, რუსეთი).

Herbaife Nutrition-ი ასევე არის დიეტური / საკვების მწარმოებელთა ასოციაციების საერთაშორისო ალიანსის (IADSA) დამფუძნებელი.

Herbalife-ის პროდუქციის წარმოება შეესაბამება საერთაშორისო წარმოების პრაქტიკის მოთხოვნებს, მათ შორის GMP-ს (Good Manufacturing Practice) და საკვები პროდუქტების უსაფრთხოების მენეჯმენტის სისტემას „საკონტროლო კრიტიკულ წერტილებში რისკის ანალიზი“ ХАССП (HAССP).

რატომ Herbalife-ი?

მეცნიერება, როგორც წარმოების საფუძველი


ჩვენი მაღალხარისხიანი პროდუქცია ემყარება სამეცნიერო მიდგომას.

Herbalife-ი რეგულარულად ატარებს თავის პროდუქტების კლინიკურ გამოკვლევებს მსოფლიოს წამყვანი სპეციალისტების და ინსტიტუტების დახმარებით, იყენებს მათ შედეგებს წარმოებული პროდუქციის ხარისხის მუდმივად გასაუმჯობესებლად.

კერძოდ, Herbalife-ის პროდუქციის ეფექტურობა დასტურდება კლინიკური კვლევით, რომელიც ჩაატარა კვების სამეცნიერო კვლევითმა ინსტიტუტმა РАМН-მა 2014 წელს: წონის დაკლების პროგრამა კომპანიის კვების პროდუქტების გამოყენებით - პროტეინების კოქტეილი „ფორმულა 1“ და პროტეინების ნაზავი „ფორმულა 3“ - უფრო ეფექტურია, ვიდრე სტანდარტული დაბალკალორიული დიეტა. კვლევის შედეგების მიხედვით ეს პროდუქტები დამტკიცებულია დიეტოლოგების და ნუტრიციოლოგების ეროვნული ასოციაციის მიერ.

ყველა კვლევა ხორციელდება ჰელსინკის დეკლარაციის ეთიკური პრინციპების, GСP-ის (Good Clinical Practice, კარგი კლინიკური პრაქტიკა) წესებისა და მოქმედი ნორმატიული მოთხოვნების შესაბამისად.

რატომ Herbalife-ი?

ნობელის პრემიის ლაურეატები


Herbalife-ის პროდუქციის შექმნაზე და განვითარებაზე 300 მეცნიერი მუშაობს მსოფლიოს გარშემო, რომელთაგან 50 - მეცნიერების დოქტორია. კომპანიაში ფუნქციონირებს სამეცნიერო-საკონსულტაციო საბჭო.

ფართო გამოცდილების მქონე ექსპერტების დიდი ჯგუფი, რომლის წევრებიც აღიარებულნი არიან საკუთარი საქმის პროფესიონალებად, მუდმივ კონსულტაციას უწევს თანამშრომლებს და კლიენტებს.

Herbalife-თან მომუშავე მეცნიერებს შორის არის ნობელის პრემიის ლაურეატიც*.

ლუი იგნარო არის არა მხოლოდ Herbalife-ის სამეცნიერო-საკონსულტაციო საბჭოს წევრი, არამედ აღიარებული ექსპერტი გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დარგში.

* ნობელის აკადემია, როგორც დამოუკიდებელი ორგანიზაცია, არ არის დაკავშირებული Herbalife-თან და არ შეუძლია Herbalife Nutriotion-ის პროდუქციას გაუწიოს რაიმე რეკომენდაცია ან გამოარჩიოს ესა თუ ის პროდუქტი.

რატომ Herbalife-ი?

საკუთარი წარმოება მთელ მსოფლიოში


Herbalife-ის პროდუქციის ხარისხის გარანტია - საკუთარი წარმოებაა, რომელიც საშუალებას იძლევა გაკონტროლდეს ყველა ეტაპი და ყურადღება გამახვილდეს ხარისხსა და ეფექტურობაზე.

Herbalife-ი ერთგულია Seed to Feed (დათესილი მარცვლიდან თქვენს მაგიდაზე მოხვედრილ პროდუქტამდე) სტრატეგიის, რაც ნიშნავს წარმოების მთელი პროცესის მართვას: ინგრედიენტების მიღებიდან საბოლოო პროდუქტის შექმნამდე.

მომავალი პროდუქციის ინგრედიენტები იზრდება პლანეტის ეკოლოგიურად სუფთა ადგილებში სპეციალისტების მკაცრი მეთვალყურეობის ქვეშ. შემდეგ ისინი გადიან საფუძვლიან შერჩევას და დამუშავებას. ამ ეტაპზე ტარდება ვიტამინებისა და სასარგებლო კომპონენტების კონცენტრაციის ანალიზი, სისუფთავის და უსაფრთხოების კონტროლი.

პროდუქციის უმეტესი ნაწილი მზადდება ქალაქ უინსტონ-სალემის (აშშ) ინოვაციისა და წარმოების ცენტრში. ყველა პროდუქტი გადის ხარისხის კონტროლს და საფუძვლიანად მოწმდება ეტიკეტზე მითითებული შემადგენლობის შესაბამისობა.

პროფესიონალური ტრანსპორტირების შემდეგ, პროდუქცია საიმედოდ ინახება Herbalife-ის გაყიდვების ცენტრებში, საიდანაც მოგეწოდებათ თქვენ.

რატომ Herbalife-ი?

სწორი კვების საფუძვლები


Herbalife-ის პროდუქტები იქმნება იმისათვის, რომ თქვენი ცხოვრება გაუმჯობესდეს. მაგრამ საკუთარი თავის უკეთესი ვერსიის მისაღწევად საჭიროა სწორად იკვებოთ და მიყვეთ აქტიური ცხოვრების წესს. ამაში 6 ძირითადი ელემენტი დაგეხმარებათ: პროტეინი, ვიტამინები და მინერალები, სასარგებლო ცხიმები, უჯრედისი, ფიტონუტრიენტები და წყლის ბალანსი. ამ ელემენტების კომბინაცია, პერსონალური გეგმა და ჩვენი სპეციალისტების მუდმივი მხარდაჭერა საშუალებას მოგცემთ გაიუმჯობესოთ თქვენი ცხოვრება, დასახულ მიზნებს მიაღწიონ და ყველა დაბრკოლება გადალახოთ.

დახმარება გჭირდებათ? ვებგვერდზე განაცხადის დატოვებით, თქვენ შეძლებთ ურთიერთობას Herbalife- ის პირად კონსულტანტთან, რომელიც სიამოვნებით ჩაგიტარებთ უფასო wellness-ტესტს და თქვენთვის შეიმუშავებს დაბალანსებული კვების და წონის კონტროლის პროგრამას.

აღმოაჩინეთ აქტიური და ჯანსაღი ცხოვრების წესის ყველა სიკეთე!

საკვები ნივთიერებები

სოიოს პროტეინი


სოიო - ეს არის სრულფასოვანი მცენარეული ცილა. იგი შეიცავს ყველა აუცილებელ ამინომჟავებს - ყველა სახის ცილოვანი სტრუქტურის წარმოებისთვის საჭირო საშენ მასალას, რაც ჩვენს ორგანიზმს სჭირდება. სოიო შეიცავს მცირე რაოდენობით ნაჯერ ცხიმებს და არ შეიცავს ქოლესტერინს (მხოლოდ ცხოველებს შეუძლიათ ქოლესტერინის გამომუშავება).

თქვენს რაციონში სოიოს პროდუქტების დამატებამ შეიძლება გაზარდოს ისეთი ვიტამინების მოხმარება, როგორიცაა ფოლიუმის მჟავა და K ვიტამინი, და ისეთი მინერალებისა, როგორიცაა კალციუმი, თუთია და რკინა. გარდა ამისა, ცილა მნიშვნელოვან გავლენას ახდენს კუნთოვანი მასის ზრდაზე და შენარჩუნებაზე.

საკვები ნივთიერებები

სასარგებლო ცხიმები


სასარგებლო ცხიმოვანი მჟავები ომეგა -3 (EPA და DHA) გვხვდება მხოლოდ თევზის რამდენიმე სახეობაში (ორაგული, სკუმბრია), თხილში, თესლში, ავოკადოში და მცენარეული ზეთებში. ისინი ინარჩუნებენ ოპტიმალურ არტერიულ წნევას და სისხლში ტრიგლიცერიდების დონეს, ასევე აუცილებელნი არიან გულსისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობისთვის. აგრეთვე EPA და DHA მნიშვნელოვანია თავის ტვინის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის.

საკვები ნივთიერებები

ნახშირწყლები


ნახშირწყლებზე საუბრისას, წარმოგვიდგება სახამებლის შემცველი საკვები - ატრია, პური, ბრინჯი, კარტოფილი.

სინამდვილეში, ეს არის ასევე ხილი, ბოსტნეული, სრულმარცვლოვანი ბურღულეული, პარკოსნები, რომლებიც არა მხოლოდ ჩვენი სხეულის ენერგიის ძირითადი წყაროა, არამედ შეიცავენ ვიტამინებსა და მინერალებს, უჯრედისს და ანტიოქსიდანტებს.

საკვები ნივთიერებები

საკვები ბოჭკოები


უჯრედისი არა მხოლოდ საჭმლის მონელების კომფორტს უწყობს ხელს, არამედ იძლევა დანაყრების შეგრძნებას, რაც აუცილებელია შიმშილის კონტროლისთვის. საშუალოდ ადამიანისთვის აუცილებელია დღეში 25-30 გრამი უჯრედისი, მაგრამ სინამდვილეში ადამიანების უმეტესობა მხოლოდ 10 გრამს მოიხმარს დღეღამეში.

საკვები ნივთიერებები

ფიტონუტრიენტები


ფიტონუტრიენტები წარმოადგენენ ბუნებრივ მცენარეულ ნაერთებს, რომლებიც ხილს, ბოსტნეულს, ბალახეულს, სანელებელებს და ზოგიერთ სრულმარცვლოვან ბურღულეულს ლამაზ ფერს აძლევს.

თითოეული ფიტონუტრიენტი თამაშობს თავის როლს, მაგალითად გვეხმარება ბაქტერიებისგან დაცვაში. ბევრი ფიტონუტრიენტი მოქმედებს როგორც ანტიოქსიდანტი, ეს ხელს უწყობს უჯრედების და ქსოვილების დაცვას დაზიანებისგან, რასაც ადგილი აქვს ნორმალური ყოველდღიური ნივთიერებათა ცვლის პროცესში.

საკვები ნივთიერებები

ვიტამინები და მინერალები


ვიტამინები და მინერალები - ეს ის მიკრონუტრიენტებია, რომელთა მიღება ყოველდღე უნდა მოხდეს, რადგან მათ უმეტესობას ჩვენი ორგანიზმი არ გამოიმუშავებს. საერთოდ ვიტამინების როლი ასობით ქიმიური რეაქციის წამოწყებაშია - კერძოდ, ენერგეტიკული მეტაბოლიზმი, ლიპიდების დაშლა.

საკვები ნივთიერებები

ამინომჟავები


ჩვენი სხეულის დაახლოებით 15% შედგება ცილებისგან*, რომლებიც თავის მხრივ შედგებიან ამინომჟავებისგან. ზოგიერთი ამინომჟავა სინთეზირდება ორგანიზმში, ზოგი, რომელსაც შეუცვლელი ეწოდება, მხოლოდ საკვებიდან მიიღება. ცხოველური წარმოშობის ცილა შეიცავს ყველა შეუცვლელ ამინომჟავას, მაშინ როცა მცენარეული ცილების უმეტესობას (სოიოს გარდა) არ გააჩნია საკმარისი რაოდენობით ერთი ან რამდენიმე შეუცვლელი ამინომჟავა**.

*Heymsfield SB et al. Multi-component molecular-level body composition reference methods: evolving concepts and future directions. Obes Rev. 2015 Apr;16(4):282-94.
**Hughes GJ, et al. Protein digestibility-corrected amino acid scores (PDCAAS) for soy protein isolates and concentrate: criteria for evaluation. J Agric Food Chem. 2011 Dec 14;59(23):12707-12

საკვები ნივთიერებები

კოფეინი


კოფეინს შეუძლია გააუმჯობესოს ყურადღების კონცენტრაცია, მაგრამ მხოლოდ მას ნუ დაეყრდნობით - საკვების მიღების გამოტოვება, დაუბალანსებელი კვება და გაუწყლოვანება ასევე მნიშვნელოვნად მოქმედებს ჩვენს გონებრივ ენერგიაზე. ასევე, საკმარისი ძილი და დასვენება ამ ბალანსის შემადგენელი ნაწილია. თუ კოფეინიანი სასმელების მიღება ღამის ძილს ხელს უშლის, გონივრული იქნება მათი რაოდენობის შემცირება ან მიღება მხოლოდ დღის პირველ ნახევარში.

საკვები ნივთიერებები

წყლის ბალანსი


ჩვენი სხეული დაახლოებით 60% წყალია და წყლის ბალანსის შენარჩუნება როგორც შიგნით, ისე გარეთ დაგეხმარებათ, რომ თავს კარგად გრძნობდეთ და კარგადაც გამოიყურებოდეთ. დალიეთ დღეში 2.5 ლიტრამდე წყალი, გაითვალისწინეთ შემდეგი მარტივი რჩევები:

  • დაიდგით ჭიქა წყალი საწოლთან, რომ დღე წყლით დაიწყოთ - ძილის შემდეგ ორგანიზმი ყოველთვის მსუბუქად გაუწყლოვანებული.
  • დღის განმავლობაში, წყლის ჭიქა ან ბოთლი ყოველთვის მხედველობის არეში უნდა გქონდეთ - როგორც ყოველდღიური მისაღები ნორმის შეხსენება.
  • წყალი შესანიშნავი ხემსია, დალიეთ წყალი ჭამამდე 20 წუთით ადრე - ეს ასევე დაგეხმარებათ მადის კონტროლშიც.

კვების თავისებურებები

ჭამა და ძილი


საშუალოდ, ზრდასრულებს დღეში 7-დან 9 საათამდე უნდა ეძინოს. ურთიერთკავშირი ძილის ხარისხსა და ზედმეტ წონას შორის შეიძლება იყოს ორმხრივი: არასაკმარისი ძილი იწვევს წონის მატებას, ხოლო ჭარბცხიმიანობა იწვევს ძილის დარღვევას1,2. კვლევამ აჩვენა, რომ ძილის უკმარისობამ გამოიწვია დღეში 385 დამატებითი კილოკალორიის მიღება3.


რჩევები ძილის ხარისხის გასაუმჯობესებლად:

  • გამორთეთ ყველა ელექტრონული მოწყობილობა დაძინებამე 1 საათით ადრე.
  • შეზღუდეთ კოფეინის მიღება.
  • დარწმუნდით, რომ სვამთ საკმარის სითხეს დღის განმავლობაში.
  • მიიღეთ საკვები დაძინებამდე არანაკლებ 3 საათით ადრე .
  • დაიძინეთ 22:45-დან 23:15-მდე პერიოდში.

1) Golem DL, et al. An Integrative Review of Sleep for Nutrition Professionals. Adv Nutr 2014;5:742–759.
2) Grandner MA, et al. Dietary nutrients associated with short and long sleep duration. Data from a nationally representative sample. Appetite. 2013 May;64:71-80.
3) Al Khatib HK, et al.The effects of partial sleep deprivation on energy balance: a systematic review and meta-analysis. Eur J Clin Nutr. 2017 May;71(5):614-624.

კვების თავისებურებები

კვება და სტრესი


სტრესი იწვევს ნერვული სისტემის დაუყოვნებლივ რეაქციას* - გულისცემა და არტერიული წნევა იმატებს, სტიმულირდება საოფლე ჯირკვლები და დროებით იგრძნობა ენერგიის მოზღვავება. სტრესის დროს თავს გადაღლილად გრძნობთ და ასევე ის მოქმედებს ძილის ხარისხზე**. სტრესი, ცირკადული რიტმები და ჩვენი იმუნიტეტი ერთმანეთთან მჭიდრო კავშირშია. ჯანსაღი კვება, ძილი და ბუნებრივ ცირკადულ რიტმებთან სინქრონიზაცია - კარგი განწყობის მნიშვნელოვანი საფუძველია.


რჩევები სტრესის მართვისთვის:

  • დაამატეთ ფიზიკური აქტივობა თქვენს ყოველდღიურ რიტმში.
  • ყურადღება მიაქციეთ თქვენს ყოველდღიურ რაციონს - მიირთვით დაბალანსებულად.
  • დაუთმეთ დრო საკუთარ თავს შეძლებისდაგვარად.
  • კონცენტრირება მოახდინეთ ისეთ საკითხებზე, რომელთა კონტროლსაც შეძლებთ.
  • შეინარჩუნეთ პოზიტიური განწყობა.

*Nyberg ST, et al. Job strain in relation to body mass index: pooled analysis of 160 000 adults from 13 cohort studies. J Intern Med. 2012 Jul;272(1):65-73.
** Koch CE, et al. Interaction between circadian rhythms and stress. Neurobiol Stress. 2016 Sep 8;6:57-67.

კვების თავისებურებები

კვება და სპორტი


თქვენს ყოველდღიურ ცხოვრებაში ფიზიკური აქტივობის რაოდენობის გაზრდა ოპტიმალური გზაა ჯანმრთელი მომავლისკენ. სიძლიერის, ანაერობული შესაძლებლობების და სახსრების მოქნილობის პიკური მაჩვენებელი შეინიშნება საღამოსკენ, როდესაც სხეულის ტემპერატურა მაქსიმალურია1,3, ხოლო საღამოს საათებში ძალისა და გამძლეობის ასამაღლებელმა ერთობლივმა ვარჯიშმა შეიძლება გამოიწვიოს კუნთოვანი მასის უფრო მკვეთრი მატება ვიდრე დილის საათებში2. გარდა ამისა, კვლევები აჩვენებენ, რომ საუკეთესო შედეგები მაშინ მიიღწევა, როდესაც ვარჯიში დაგეგმილია1.


რჩევა:

  • შეეცადეთ კვირაში მინიმუმ 150 წუთი ივარჯიშოთ.
  • წინასწარ დაგეგმეთ ვარჯიშების გრაფიკი.
  • ვარჯიშისთვის აირჩიეთ დღის ოპტიმალური დრო, მისი ხანგრძლივობა უნდა იყოს 30-60 წუთი.
  • განავითარეთ გამძლეობა, ძალა, ბალანსი და მოქნილობა ვარჯიშის ტიპების ცვლით.
  • ოპტიმალური ფიზიკური აქტივობის შერჩევის შემდეგ, გახადეთ ის რეგულარული.

1 Chtourou, H, et al. The effect of strength training at the same time of the day on the diurnal fluctuations of muscular anaerobic performances. J Strength Cond Res. 2012. 26(1): 217–225.
2 Hayes LD, Bickerstaff GF, Baker JS. Interactions of cortisol, testosterone, and resistance training: influence of circadian rhythms. Chronobiol Int. 2010 Jun;27(4):675-705.
3 Shibata S and Tahara Y. Circadian rhythm and exercise. J Phys Fitness Sports Med. 2014. 3(1): 65-72

კვების თავისებურებები

კვება და ენერგია


ხშირად დღის მეორე ნახევარში გვიჩნდება მომატებული ძილის სურვილი - კვლევები აჩვენებენ, რომ მცირდება გონებრივი შრომის უნარიანობა1 და შრომის ნაყოფიერება სადილის შემდეგ2. ზოგიერთი კვლევა ასევე აჩვენებს, რომ სადილის დროს ნახშირწყლებით მდიდარი საკვების მიიღებისას ენერგიის დაცემა უფრო მკვეთრად იგრძნობა3.


სასარგებლო რჩევები:

  • შეეცადეთ დღეში 7-9 საათი იძინოთ.
  • არ გამოტოვოთ საუზმე.
  • ჩვევად აქციეთ დღის განმავლობაში რამდენჯერმე ჯანსაღად წახემსება - ეს ენერგიის მარაგების შევსებაში დაგეხმარებათ.
  • დალიეთ საკმარისი რაოდენობით სითხე, რომ კარგად იგრძნოთ თავი და გქონდეთ გონებრივი პროდუქტიულობა.

1 Bes F; Jobert M; Schulz H. Modeling napping, post-lunch dip, and other variations in human sleep propensity. SLEEP 2009;32(3):392- 398
2 Folkard S, Tucker P. Shift work, safety and productivity. J Occup Med. 2003; 53: 95–101
3 Integrative Review of Sleep for Nutrition Professionals. Adv Nutr 2014;5:742–759

კვების თავისებურებები

საკვები და დრო


ჩვენს სხეულში ბევრი ფიზიოლოგიური და ნუტრიციოლოგიური პროცესი ემორჩილება სადღეღამისო ციკლებს. ბოლოდროინდელმა გამოკვლევებმა აჩვენა, რომ საკვების მიღების დრო მოქმედებს წონის კონტროლის ეფექტურობაზე. ადამიანები, რომლებიც სადილობდნენ 15:00-მდე, მიაღწიეს წონის კლების ბევრად უკეთეს შედეგებს, ვიდრე ისინი ვინც სადილობდნენ უფრო გვიან*.


6 საშუალება ბიოლოგიური საათის ოპტიმიზაციისთვის:

  • დაიწყეთ დღე ჯანმრთელი და სრულყოფილი საუზმით.
  • უნდა გქონდეთ 3 ძირითადი საკვების მიღება და 2 წახემსება.
  • შესაძლებლობისდა მიხედვით შეადგინეთ დღის კვების განრიგი და არ გამოტოვოთ ძირითადი საკვების მიღება.
  • დააბალანსეთ რაციონი, მოერიდეთ კალორიების მიღების ზრდას დღის განმავლობაში.
  • დაიცავით კვების რეჟიმი - ისადილეთ დროულად.
  • მიიღეთ საკვები რეგულარულად - იპოვნეთ თქვენთვის ოპტიმალური კვების სქემა და მიჰყევით მას.

*Garaulet M, Gomez-Abellan P, Alburquerque-Bejar JJ, Lee YC, Ordovas JM, Scheer FA. Timing of food intake predicts weight loss effectiveness. Int J Obes (Lond) 2013 Jan; 29.

თვალყური ადევნეთ საიტის განახლებებს

მალე ჩვენ გაგიმხელთ ჯანმრთელი კვების ყველა საიდუმლოს - თვალყური ადევნეთ საიტის განახლებებს!
'herbalife:club_zoj.button' is not a component განაცხადის დატოვება